Startsidan     Om stiftelsen     Om SLO     Vanliga frågor     Informationsmaterial     Kontakt     Forskning     Aktivitet     Länkar     BritishFlag English
skyddade länkar --  Familjer      Styrelse      SLO-diskussionsforum     

LeksakerFöreläsning lek och samspel

Carin Sellgren

Carin Sellgrens föreläsning om lek och samspel från SLO-föräldraträff finns nu tillgänglig. Referat och bilder från presentationen finns här.

senaste uppdatering
2013-03-11

Tryckskärm och tryckstyrda leksaker är roligt!

Tips från Lotta mamma till Vilma

Såklart har Vilma en egen skärm dit assistenternas bärbara dator kopplas. Vilma trycker fram bilder och sånger på skärmen med hjälp av tryckknapp. Tittar även på bollibompa osv via dator. Tryckstyrda leksaker är tokroligt tycker Vilma. Har ärvt ett tjugotal från en tonårskompis till Vilma.

2010-12-19


Leksaker på Reimers specialförskola

Leksaker som Reimers specialförskola i Stockholm använder för barn med flerfunktionsnedsättningar. Visade vid 40-årsjubileet 2011. Leksakerna ger sinnesimpulser (ljud, känsel, ljus) när barnen rör vid dem och stimulerar till rörelse, aktivitet och ger förståelse. "Orsak-verkan", om jag gör si så händer så. Hjälpmedlen/anpassningarna underlättar rörelse, lek och aktivitet för barn med rörelsehinder. Ett fotogalleri (foto: Karin Mossler) finns på länken nedan.
länk till foton.Leksaker till en 17-åring (2009)

Karin är en tjej med SLO. Ett av hennes hinder är att hon är döv, vilket man måste tänka på när man väljer leksaker. Här är en berättelse (från 2009 när Karin var 17 år) av hennes mamma Ingela om vad Karin gillar att leka med.
Länk till texten.Leksaker till barn med SLO
ur FUBs broschyr om SLO från 1995
länk till hela finns i högerspalten

Länk till utdraget.


RSS

Klicka på den här symbolen för att prenumerera på uppdateringar av sidan

snabblänkarVåra texter är licensierade under Creative Commons. Det betyder att du gärna får använda dem i icke kommersiella syften, men inte får tjäna pengar på våra texter. Länka alltid tydligt till oss och var tydlig med vem som författade artikeln. Bilder är inte licensierade, men fråga så ordnar vi det.

senaste uppdatering
2017-11-23