Startsidan     Om stiftelsen     Om SLO     Vanliga frågor     Informationsmaterial     Kontakt     Forskning     Aktivitet     Länkar     BritishFlag English
skyddade länkar --  Familjer      Styrelse      SLO-diskussionsforum     

SLO-föräldraträff - oktober 2012Ett varmt tack till Sachsska barnsjukhuset, Stiftelsen Karin och Ernst August Bångs minne, våra tre föreläsare och alla föräldrar för att ni bidrog till att göra SLO-träffen så givande och positiv!
...

SLO-dagen gav föräldrar från hela landet, från Göteborg, Malmö, Kalmar och Stockholm, möjlighet att träffa varandra och dela med sig av tips, erfarenheter och foton på sina barn. Eftersom Smith Lemli Opitz syndrom är mycket sällsynt är föräldrar till barn med SLO ofta ensamma i sitt landsting och känner inte till andra familjer.

Under dagen gavs också mycket matnyttig information. Överläkare Lena Starck redogjorde för aktuell forskning om Smith Lemli Opitz syndrom och delade med sig av sin 25-åriga erfarenhet av barn med SLO. Sjukgymnast Eva Ormberger Hedman informerade om varför det är så viktigt att få röra sig och gav oss många konkreta råd för vardagen. Specialpedagog Carin Sellgren gav oss goda argument att inte glömma lekens betydelse för glädje och utveckling. Barn måste få leka!


Föreläsning lek och samspel

Carin Sellgren

Carin Sellgrens föreläsning om lek och samspel från SLO-föräldraträff finns nu tillgänglig. Referat och bilder från presentationen finns här.

Anteckningar och intryck från sjukgymnast Eva Ormberger Hedmans föreläsning om rörelseträning - En aktiv vardag - finns att läsa här.

senaste uppdatering
2013-08-04


RSS

Klicka på den här symbolen för att prenumerera på uppdateringar av sidan

snabblänkarVåra texter är licensierade under Creative Commons. Det betyder att du gärna får använda dem i icke kommersiella syften, men inte får tjäna pengar på våra texter. Länka alltid tydligt till oss och var tydlig med vem som författade artikeln. Bilder är inte licensierade, men fråga så ordnar vi det.

senaste uppdatering
2017-11-23