Startsidan     Om stiftelsen     Om SLO     Vanliga frÃ¥gor     Informationsmaterial     Kontakt     Forskning     Aktivitet     Länkar     BritishFlag English
skyddade länkar --  Familjer      Styrelse      SLO-diskussionsforum     

Ulrika
Dela med sig och
våga pröva nytt!Vi har bett Ulrika Carlsson, som arbetade med Jenny under många år, att skriva ner några av sina erfarenheter. Ulrika är snart färdig civilingenjör. Hon har som ett av sina fritidsintressen att träna hundar och har också tävlat i ridning.

Bra relation och kommunikation

"Jag trivdes väldigt bra hos er som assistent. Jag tror det har väldigt mycket att göra med att ni ville Jennys bästa och därför kommunicerade ni med era assistenter. Det tror jag är jätteviktigt! Att föräldrarna visar att de är engagerade och vill utvecklas tillsammans med sitt barn. Ni fanns alltid där för oss, med tips och trixs på hur det kunde bli bättre samtidigt som ni också lyssnade på våra idéer. Man kände sig väldigt trygg som assistent och att ni litade på oss."

Våga pröva nytt!

"Om jag ska ge något tips till nya assistenter så tror jag att det är viktigt att man vågar! Vågar testa nya saker, det kan vara en ny sång, en ny lek, en ny leksak, eller ett nytt hjälpmedel. Som med allt annat så är det lätt att snöa in sig på det som fungerar, det blir bekvämt och man stannar i det. Men bara för att det kanske finns ett handikapp emellan er så betyder inte det att man inte kan gilla nya och spännande saker! Hitta en ek eller ett bus som ni kan ha tillsammans, som ni kan göra när just ni träffas. "

Roliga lekar med var och en

"Just detta tyckte jag märktes så tydligt på Jenny, hon hade full koll på vilka lekar hon hade med olika personer och hur mycket hon uppskattade det! Framförallt med hennes närmaste, kommer alltid minnas hur glad hon blev varje gång hennes morfar klev in genom dörren och hur hon direkt skulle fram och leka med hans mössa!"

senaste uppdatering
2010-12-19


RSS

Klicka på den här symbolen för att prenumerera på uppdateringar av sidan

snabblänkarVåra texter är licensierade under Creative Commons. Det betyder att du gärna får använda dem i icke kommersiella syften, men inte får tjäna pengar på våra texter. Länka alltid tydligt till oss och var tydlig med vem som författade artikeln. Bilder är inte licensierade, men fråga så ordnar vi det.

senaste uppdatering
2017-11-23